12 proverenih trikova kako da vaše stare stvari ponovo izgledaju kao da su potpuno nove i nekorišćene

0
245

Da li ste se ikada osetili isfrustrirano zato što vam omiljene stvari ne izgledaju više novo? Ovo je šansa da prevaziđete ovaj problem – samo što niste znali tajnu.

1. Bele patike

Bele patike

Foto: almosttherealthing.com
Možete da učinite da vam patike ponovo blistaju od beline koristeći jednu kašiku deterdženta za posuđe, 3 kašike hidrogen peroksida i 2 kašike sode bikarbone.

2. Tepsije

Tepsije

Foto: pinterest.com
Ako želite da uklonite ostatke hrane iz tepsije, potrebno je da nanesete na nju pastu od hidrogen peroksida i obične sode. Sipajte pastu i ostavite da odstoji pola sata i nakon toga isperite.

3. Kožni nameštaj

Kožni nameštaj

Foto: brightside.me
Uklonite ogrebotine sa sofe uz pomoć maslinovog ulja ili ulja za bebe uz pomoć pamučne krpe. Ostavite ulje da se suši sat vremena. Ako je ogrebotina i dalje vidljiva, ponovite proceduru.

4. Bakarno posuđe

Bakarno posuđe

Foto: whatsupfagans.com
Bakarno posuđe je njabolje za kuvanje. Ako želite da izgleda kao novo, koristite so i sirće. Samo sipajte so na posudu, sipajte preko malo sirćeta i izribajte oštrijim delom sunđera.

5. Mikrofiber nameštaj

Mikrofiber nameštaj

Foto: brightside.me
Ovakav nameštaj zahteva posebnu pažnju. Možete da koristite sunđer i alkohol protiv mrlja. Potopite sunđer u alkohol, ostavite da se osuši i očistite prljav predeo četkom.

6. Tanjiri

Tanjiri

Foto: thehungryhousewife.com
Kako biste uklonili ogrebotine, samo izribajte specijalnim preparatom za poliranje porcelana.

7. Kožne torbe

Kožne torbe

Foto: hellohydrangea.com
Kožne torbe možete lako da očistite uz pomoć vlažnih maramica.

8. Frotirski peškiri

Frotirski peškiri

Foto: abc-stickunddruck.de
Ako želite da vam peškiri ponovo budu mekani, isperite ih u rastvoru soli nakon pranja. Peškiri će ostati kao novi duže vremena ako ih sušite napolju ili dobro provetrenim prostorijama.

9. Daska za sečenje

Daska za sečenje

Foto: onegoodthingbyjillee.com
Očistite dasku za sečenje tako što ćete umočiti sunđer u mešavinu limunovog soka i soli.

10. Tepisi

Tepisi

Foto: diyncrafts.com
Za ovo vam je potrebna mešavina jedne čaše sirćeta i dve čaše vode. Pomešajte smesu u sprej bocu, naprskajte masne ili prljave delove i prekrijte mokrom krpom. Uključite peglu na paru i pređite preko krpe.

11. Gvozdeni tiganji

Gvozdeni tiganji

Foto: cleaningservicect.com
Prvo sipajte sredstvo za dezinfekciju u tiganj. Kako se ne bi osušilo, stavite ga u kesu za smeće i čvrsto vežite. Ostavite da odstoji dan-dva i isperite. Zatim sipajte novi sloj sredstva i ostavite da odstoji još jedan dan. Isperite vrućom vodom. Zatim potopite u mešavinu tople vode i sirćeta (1:1) i ostavite sat vremena. Nakon toga izribajte i ostavite tiganj da se osuši. Zagrejte ga na 250 stepeni u rerni sat vremena. Zatim ga pažljivo izvadite i sipajte preko maslinovo ulje. Vruć tiganj će da upije ulje i prebrišite ga suvom krpom. Ponovo ga stavite u rernu i ostavite 15 minuta. Ponovite proces još dva puta.

12. Pločice

Pločice

Foto: cutediyprojects.com
Očistite predeo između pločica uz pomoć izbeljivača. Pomešajte ga sa vodom (1:1) i ne zaboravite da provetrite kupatilo.
Izvor: fokuzz

OSTAVITI ODGOVOR