HITNO / APEL / Jedina želja Riada je da prohoda i da nogicama ode svojoj mami na mezar. Urađena prva operacija. Pomozite da istraju do kraja.

0
2054

riad5

KONTAKT TELEFON: 387 (0)62 887 715 SADŽID DUBRAVAC OTAC OD RIADA

HITNO POTREBNA POMOĆ!

Dubravac (Sadžida) Riad

Kovači

Zavidovići Bosna i HERCEGOVINA

 

APEL ZA POMOĆ HITNO JE AKO NE MOŽETE POMOĆI VI DJELITE / Želja Riada je da prohoda i da nogicam ode svojoj mami na mezar da joj prouči fatihu, da joj kaže da i on hoda. Riad je obavio prvu operaciju nogu. Od Vaše pomoći zavisi dali će se osmogodišnjem Riadu želja ispuniti, da ne odustane i zaista se izbori da prohoda i da s djecom trči i svom ocu i sestri u zagrljaj potrči… Njegova jedina želja je ta pokušajmo mu je ispuniti.

rojad6
 
 Apel za pomoc osmogodišnjem dječaku Riadu Dubravcu iz Zavidovića.
 
Riad je obavljena prva operacija nogu u bolnici u Klinicki centar univerziteta u Sarajevu, molimo Boga svi da nam mali Riad prohoda i ozdravi..
Rijadova majka Lejla je rano umarla, kad je Riad imao nepunu godinu dana a Riad boluje od opake bolesti quadnparesis spastica pp diparesis, kako stoji na nalazu ljekara. Ukratko radi se o cerebralnoj paralizi tijela.
 
Dubravac Riad nepokretan i prikovan je za kolica. O njemu se stara njegov otac Sadzid Dubravac i sestrica Lamija.
 
Da bi se Rijad borio sa bolešću potrebne su mu operacije, redovne terapije i banjska liječenja više puta godišnje, dok socijalno plati jednom godišnje i ne plati za oca dok Riad ne može bez očeve pomoći.
Molimo sve dobre ljude da budu uz malog Riada da i on potrči svom ocu i sestri u zagrljaj kao što naša djeca trče nama, i da se raduje svakom novom danu.. I da mu ispunite najveću želju da majki kaže da hoda. Taj veseli, komunikativni, druželjubivi dječak ako dođete da ga posjetite obavezno će vam recitovati sve svoje pjesmice, koje je naučio u školi, i naglasiti da mu je želja da se s djecom igra na fizičkom, a ne samo da ih gleda..drr
 
Svaka pomoć je dobro došla njegovoj porodici, otac ne radi nigdje niti može od Riada, potreban mu je 24 sata. Otac Sadžid se bori svim snagama da mali Riad prohoda, njihovom mukotrpnom putu za bolji i kvalitetniji život dječaka i ka njegovom konačnom ozdravljenju, su zahvalni dobrim ljudima koji im pomagnu i sa jednim novčićem i on im mnogo znači..
Riad na kraju obećava, ako prohoda, da će biti dobar đak i na kraju liječiti sve Vas.

UPLATE MOŽETE IZVRŠITI PUTEM vestern

NA IME OCA  SADŽID DUBRAVAC MATIČNI BROJ 3008976193824

KONTAKT TELEFON: 387 (0)62 887 715

_______________________________________________________

UPLATE  iz Bosne i Hercegovine u KM na broj računa:

 opk

DEVIZNI RAČUN, UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

sadž2

UPLATE IZ INOSTRANSTVA na devizni račun:

sadž5PORODICA ZVAHVALNA SVIM DOBRIM LJUDIMA KOJI SU IM POMOGLI I KOJI ĆE POMOĆI DA MALI RIAD PROHODA, NEKA VAS ALLAH NAGRADI I PODARI VAM SVAKO DOBRO.. AMIN..

OSTAVITI ODGOVOR