Zaboravite na sve drugo, medicinski aktivni ugalj je čudo za vas!!

0
266

Medicinski aktivni ugalj? Koliko ste samo puta čuli za ovu “magičnu” supstancu u poslednjih nekoliko meseci? Reč je o nečemu što se već vekovima još iz vremena Hipokrata, primenjuje u medicini, kozmetici i farmaciji, ali je tek nedavno postalo globalno popularno. Aktivni ugalj se dobija od kore kokosovg oraha ili bambusa, koje se zagrevaju na visokim temperaturama, nema nikakav miris niti ukus, ali ga zato karakteriše izrazito tamna boja. ug

 

Dostupan je u nekoliko oblika – tablete, kapsule, prah, tečnost, a osnovna primena jeste čišćenje organizma iznutra, oslobađanje od toksina i smanjivanje nadutosti i zatvora.

No, zanimljivo je da je medicinski ugalj čaroban i kao sastojak kozmetičkih preparata – jedan je od najuspešnijih “boraca” za lepu, čistu i zdravu kožu, te blistavo bele zube!

Za šta sve služi medicinski aktivni ugalj?

  • Odličan je za detoksikaciju organizma
  • Uklanja bakterije, viruse, parazite iz organizma
  • Blagotvoran je za čir želuca
  • Neutrališe posledice prejedanja
  • Dobro deluje prilikom svih stomačnih tegoba- grčeva, gasova, zatvora, nadutosti, dijareje…
  • Čisti kožu i čini je blistavom
  • Izbeljuje zube i obezbeđuje prijatan zadah

Medicinski aktivni ugalj kao sredstvo za negu lepote 

Već smo spomenuli koliko je važan sastojak u kozmetičkoj industriji, a na tržištu je dostupna čitava paleta proizvoda koja se bazira upravo na ovoj supstanci. Tvrde da je doslovce svemoćan kada je izbeljivanje zuba u pitanju, pa je dijapazon četkica, pasti i tableta za izbeljivanje zuba sa aktivnim ugljem ogroman, a uvek su tu i “uradi sam” recepti.

Ako ste pristalica takvih, savetuje se da malo praha iz kapsule aktivnog uglja pospete na četkicu za zube i na taj način ih operete. Ovaj postupak ponavljajte najviše dva puta nedeljno, a prvi rezultati će biti vidljivi za nekoliko  nedelja. Ipak, pažnja – kao i sve supstance za beljenje zuba, tako i aktivni ugalj može oštetiti gleđ ukoliko se preteruje sa njegovim korišćenjem.

Kada je nega kože lica u pitanju, medicinski ugalj obećava sjajne rezultate za sve tipove kože i siguran je put ka onoj koja je savršeno čista i sjajna. Na sledećoj stranici izdvojila sam preparate na bazi medicinskog uglja koji će prijati vašoj koži i organizmu uopšte, ali i jedan od jednostavnih i praktičnih homemade recepata za masku za lice.

OSTAVITI ODGOVOR