Zbog droge od oca napravio beskućnika…

0
348
“Sin mi se druži s ciganima sa Ilidže, htio je da me izbaci iz kuće da bi se tu s njima drogirao, nisam mu dao, pa je zapalio kuću”

sime

Ismet Omerović prošlog utorka ostao je bez krova nad glavom. Njegov sin je zapalio njihovu porodičnu kuću, otišao u zatvor, a on i kćerka nemaju gdje.

Kuća Ismeta Omerovića je izgrađena od sredstava dobrih ljudi koji su mu pomogli da je izgradi i opremi, gdje je živio posljednjih sedam godina. Primanja nema, živi sa kćerkom, a oslanjali su se na pomoć dobrih ljudi, obzirom da je tek napunio godine da može otići u penziju.

Ismet i njegova kćerka ostali su bez krova nad glavom, bez odjeće, hrane, para i svega što su imali. Trenutno ih je u Vogošći primio jedan čovjek da žive u njegovom stanu par mjeseci dok se ne snađu, a svaka pomoć je dobro došla.

Potrebna mu pomoć dobrih ljudi!

Ismet Omerović je plućni bolesnik, invalid, koji zbog bolesti nije u stanju da radi i obnovi svoju kuću, te moli sve dobre ljude koji su u mogućnosti da mu pomognu, što u hrani, to i u novčanim sredstvima, jer sam više ne može.

Ismeta Omerovića možete dobiti na broj mobitela 062/284-543

Razgovor sa Ismetom Omerovićem pogledajte u video prilogu!

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

OSTAVITI ODGOVOR