Njemačke organizacije i firme predstavljaju svoj rad u BiH

0
438

njemacka-bih2222-696x456

Njemačka u Bosni i Hercegovini, naziv je događaja koji 8. decembra u Sarajevu organizuje Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade SR Njemačke u Sarajevu, a u okviru kojeg će njemačke organizacije, firme i brandovi javnosti prezentovati svoj rad i angažman u BiH.

Kako je saopćeno iz Predstavništva njemačke privrede u BiH, Njemačka je jedan od najvažnijih bilateralnih političkih partnera Bosne i Hercegovine i istaknuti prijatelj u oblasti jezika i kulture. Njemačka Savezna vlada je za obnovu i razvoj Bosne i Hercegovine dosad investirala oko 1 milijardu eura čime su ubraja među najveće strane donatore.

S godišnjom robnom razmjenom od 1,7 milijardi eura, također je i najvažniji trgovinski partner te jedan od glavnih investitora u Bosni i Hercegovini. Da je Njemačka u Bosni i Hercegovini mnogo angažovana je velikom broju građana ove zemlje poznato, ali manje je poznato, koliko je taj angažman zapravo raznolik.

Stoga će se njemačke organizacije, koje su prisutne u BiH, udružiti 8. decembra i posjetiocima ovog događaja prezentovati svoje aktivnosti.

Pored Predstavništva njemačke privrede u BiH i Njemačke ambasade, posjetioci će imati priliku da se pobliže upoznaju s radom organizacija GIZ, DAAD, DVV International, Goethe Institut, KFW, sa fondacijama Heinrich Böll, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert te nevladinim organizacijama u BiH, koje su podržane od Njemačke.

Predstavnici ovih organizacija će na svojim štandovima pružati informacije, a okvirni program koji će uskoro biti objavljen, predviđa i prezentacije, diskusije i radionice za posjetioce.

Među izlagačima na ovom događaju će se naći i neke njemačke firme koje posluju u BiH, kao i njemački brandovi koji su mnogim domaćim kupcima poznati zbog svog kvaliteta. Posjetioce još očekuju zanimljivosti kao što su auto show, dječiji kutak, tombola, predstavljanje finalista Inovacijske nagrade njemačke privrede i specijalni gost iznenađenja.

Događaj će trajati od 10 do 18 sati, a ulaz je besplatan. Održavanje događaja su podržale njemačke kompanije Tvornica cementa Kakanj, Veritas Automotive, Mann+Hummel i ProCredit Bank, saopćeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

 

 

 

Izvor: fokus

OSTAVITI ODGOVOR